site stats
BallinaÇUDIRAIa çanë barkun balenës, por ajo që gjetën brenda i shokoi të...

Ia çanë barkun balenës, por ajo që gjetën brenda i shokoi të gjithë

Balenat janë një nga krijesat më madhështore në botën shtazore.

Megjithatë, ajo është ngadalë duke u shfarosur nga ne.

Është gjithnjë e më e zakonshme për të parë këto balena deri në 20.5 metra në plazhe, pa jetë.

Ajo është regjistruar tashmë në mesin e llojeve të rrezikuara dhe gjithnjë e më shumë gjendja e tyre përkeqësohet.

Të alarmuar nga kjo, shkencëtarët kanë kryer hetime të gjata dhe autopsi, por ajo që gjetën së fundmi ishte e pabesueshme.

Ajo që ata të gjetën ishte një numër mbresëlënës mbeturinash: shishe plastike, qese, kanaçe, por edhe goma.

Kjo është një goditje për ne, një goditje që të zgjohemi dhe të kuptojmë se emergjenca e zhdukjes së balenës është përgjegjësia jonë.

Shiko Fotot:

Must Read