SpaceX do të nisë një lançim prej 64 satelitëve të vegjël nga Southern California duke përdorur një raketë Falcon 9 që kompania e ka fluturuar dy herë më parë.

Është një hap i ri për SpaceX në mënyra të shumta.

Jo vetëm që është hera e parë që kompania do të fluturojë një raketë për herë të tretë, por ky do të jetë grupi më i madh i sateliteve që ka lançuar ndonjëherë në një fluturim të vetëm nga toka e SHBA.

Udhëtimi masiv ishte i koordinuar nga Spaceflight Industries, një kompani që ndërmjetëson raketa për operatorët satelitorë.

Në mënyrë tipike, Spaceflight do të ndihmojë në marrjen e satelitëve të vegjël në orbitë duke gjetur hapësirë ​​shtesë në një automjet që tashmë po lançon një satelit më të madh në hapësirë.

Por ky hap i ardhshëm SpaceX, i njohur si misioni SSO-A, është unik në atë që Spaceflight rezervoi në Falcon 9 në 2015.

Dhe që atëherë, Spaceflight e ka mbushur atë me satelitë të vegjël nga 35 kompani, shkolla dhe artistë nga e gjithë bota.

Nuk është hera e parë që një numër i madh satelitësh të vegjël janë nisur menjëherë.

Në shkurt të vitit 2017, një raketë indiane PSLV theu një rekord prej 104 satelitë në orbitë, dhe këto aksione të mëdha në hapësirë, janë bërë më të zakonshme në vitet e fundit.