“Neon Advance” ka sjellur në treg një model të ri shumë të ngjashëm me Nintendon.

Në fakt kompania ka kërkuar leje nga Nintendo për ta sjellur atë në version më të moderuar.

Neon Advance është një modifikim i Nintendo DS Lite, i cili është lëshuar për herë të parë në 2006.

Ky model ka dy ekrane të konsolës, ka përmirësime estetike dhe sjellë sistemin 3DS të ri.

Advance Neon mund mezi të lidhë në internet ndërsa bateria e saj është e lehtë për t’u zëvendësuar.