Me vite të tëra kemi që këngëtarët tanë sjellin këngë të mirëfillta kushtuar nënës të cilat vazhdojnë të dëgjohen nga më i madhi deri te më i vogli.

Sikur në secilën fjalë gjejnë veten dhe emocionet e tyre, andaj dëshirat e njerëzve asnjëherë nuk ndalen së kërkuari për prodhime të kësaj natyre.

Duke u nisur nga kjo, një pjesë e bukur e artistëve vendosin që raportuarit të tyre t’ia shtojnë së paku një melodi të tillë, të cilat në thelb kanë këtë temë mjaft të prekshme dhe shoqërore.

Po t’ia fillojmë dhe ti përmendim ata që u inspiruan nga krijesa më e ëmbël dhe kwnduan për to, dalin aq shumë sa ndoshta edhe mund ti harrojmë ndonjërin.

Por kësaj radhe po shkojmë me dy këngë kushtuar nënës, nga dy këngëtaret tona, Remzija dhe Afërdita, duke sjellë ndër vete perlën më të bukur ku si thelb kanë dashurinë e nënës.

Secila sollën këtë temë në formën e tyrë dhe u pëlqyen nga publiku, mirë boll.

E, po të vlerësojmë në bazë të klikueshmërisë atëherë është Afërdita e cila po mbizotëron për interpretim më të mirë dhe më të drejtë.

Edhe pse është vështirë që të krahasohen, pasi të dyja kanë zë melankolikë dhe të pazëvendësueshëm, megjithatë duhet që njërën ta zgjedhim për të parën.

Se cilës i takon i pari vend atëherë iu mbetet juve në dorë dhe të vendosni. /Kosovarja/