Protesta studentore e vitit 97-të që nuk do të harrohet kurrë.

Kanë kaluar 21 vite nga protesta studentore e 1 Tetorit të vitit 1997.

Në protestën studentore që atë kohë ishte organizuar nga këshilli studontor i UP-së, ishin të pranishëm edhe me qindra e mijëra qytetar të moshave të ndryshme.

Ishte një protestë e cila filloi nga ana studentore për parregullësitë që i bënte regjimi serbë kundër shqiptarëve të Kosovës.

Pikërisht protesta filloi si shkak i parregullësive që bëheshin në UB dhe në Konvikte.

Protesta e qetë u kthye në një protestë të përgjakshmë, ku u lënduan me qindra studentë e qytetar të Kosovës.

Protestën paqësore e kthyen në të përgjakshme forcat paramilitare serbe që atë kohë operonin në Kosovë.

Më 1 tetor të vitit 1997 ishin mbledhur studentët e Universitetit të Prishtinës si dhe shumë qytetar nga e gjithë Kosova.

Njëherit kjo njihet si protesta më e përgjakshme ndër protestat e fundit para se të shpërthente lufta në Kosovë.

E kush më mirë se këto pamje që do i shini tani, mund t’ua tregoj se ç’ngjau atë ditë. /KamilSopi/InfoKosova/

Protesta studentore e vitit 97-të që nuk do të harrohet kurrë.Kanë kaluar 21 vite nga protesta studentore e 1 Tetorit…

Gepostet von Kamil Sopi am Montag, 1. Oktober 2018