Njihuni me rrugët që kurr nuk donit të vozisni në to !

Që nga shpikja e automobilave modern, ne kemi qenë në dashuri me makinat, kamionët dhe motoçikletat tona, shkruan InfoKosova.

Është e vështirë të mendosh se si mund të funksiononim në baza ditore pa një makinë vetjake për të na çuar në dyqan ushqimor, kinema ose në shtëpinë e një shoku.

Kjo mënyrë e transportit është një pjesë e tillë e rëndësishme e jetës së shumicës së njerëzve që nuk kemi asnjë ide se si do të përballonim nëse makinat papritmas do zhdukën që nesër.

Sigurisht, shumica e makinave ndotin ambientin dhe pas një dekade apo më shumë ne i heqim qafe të vjetrat dhe sjellim një makinë të re – duke plotësuar oborret e shkatërrimit dhe djegien e tonave të karburanteve.

Automjeti është kaq i rëndësishëm që në vend që të zhvillojë një mënyrë krejtësisht të re të transportit, ne në vend të kësaj përqëndrojmë energjinë tonë në krijimin e motorëve me djegie më efikase të benzinës dhe modeleve të reja të makinave elektrike.

Megjithatë, makina është një pjesë integrale e jetës sonë dhe kulturës sonë.

Natyrisht, shumë njerëz kanë dëgjuar shpesh thënien (por asnjëherë nuk i kanë kushtuar vëmendje) se ngasja është një nga gjërat më të rrezikshme që bëjmë në jetën tonë të përditshme.

Në të vërtetë, duke marrë pas timonin e makinës dhe duke shkuar për në punë ose ndonjë destinacion tjetër mund të jetë shumë e rrezikshme.

Statistikisht, numri i aksidenteve thotë se ju keni shumë më shumë gjasa që të vdisni në makinën tuaj sesa të vdisni duke fluturuar në një avion.

Numrat duket se mbështesin këtë duke treguar se mbi 90 persona kanë vdekur çdo ditë nga aksidentet e automjeteve motorike vetëm në SHBA.

Gjithçka ka kuptim kur mendoni për të.

Nëse mendoni për të gjithë njerëzit në rrugë dhe shtoni në shoferët e hutuar dhe të dehur, dështimet mekanike dhe moti i keq atëherë është e lehtë të shikoni se pse ngasja mund të jenë kaq të rrezikshme.

Por, ç’të themi për seksionet aktuale të rrugëve dhe autostradave që në dukje kanë një numër të madh të aksidenteve dhe vdekjeve gjatë gjithë vitit.

Domethënë, mund të jetë mjaft e keqe në ngasjen e rrugëve dhe autostradave të rregullta në të gjithë botën, por ka rrugë që, për çfarëdo arsye, duken më të rrezikshme se pjesa tjetër.

Ju ndoshta jeni duke pikturuar rrugën klasike malore anësore, të gdhendur në shkëmb me pengesa minimale të sigurisë dhe të ekspozuar ndaj rrëshqitjeve të dheut dhe motit të keq që mund ta mendoni.

Këto rrugë janë shumë të rrezikshme, por ato nuk janë të vetmet që nuk lejohet vozitja.

Këto autostrada gjenden në të gjithë botën, në të gjitha llojet e mjediseve dhe në të gjitha llojet e lartësive.

Ka rrugë të pritshme malore – të ngushta dhe të shkatërruara ku një gabim i vogël do të thotë që po shkon për një rënie shumë të gjatë.

Ka edhe autostrada të largëta dhe të izoluara që kalojnë përmes shkretëtirave dhe gjerësinë e Siberisë.

Ka edhe rrugët e nivelit të detit të cilat japin surprizën e tyre të keqe që mund të shkatërrojnë ditën (ose jetën) tuaj.

Pa e zgjatur shumë ju ftojmë që në videon e mëposhtme ti shikoni edhe vizualisht rrugët që nuk do donit të vozisni në to./InfoKosova/

Shiko Videon: