Njihuni me femrën që është alergjike në çdo gjë, duke përfshirë edhe burrin e saj

Është një lloj shakaje të qenit “alergjik në gjithçka”.

Por një grua amerikane, këtë shaka e ka të vërtetë të jetës, ajo me të vërtetë është alergjike në gjithçka.

Johanna Watkins ka jetuar në dhomën e saj për një vit.

Ajo është alergjike ndaj pluhurit, ushqimit dhe kimikateve në mesin e shumë gjërave të tjera, ndërsa burri i saj ka ndërtuar një “zonë të sigurt” ku dritaret janë mbyllur dhe rrezet e diellit nuk depërtojnë e dhoma është mbështjellë në plastike.

Për më tepër, Johanna është alergjike edhe ndaj njerëzve, duke përfshirë edhe burrin e saj. Scott, burri i saj nuk mund të përqafoj gruan e tij asnjëherë.

Johanna vuan nga sindromi i aktivizimit të qelizave direk (MCAS). Mbi 30 mjekë kishin dështuar për të njohur problemin e saj.

Burri i saj është shumë i kujdesshëm ndaj saj dhe gjendjes së saj e cila shpesh bëhet edhe e rrezikshme nga vështirësimi i frymëmarrjes.

Ndërsa ai ka marrë masa edhe për njerëzit që të mos i afrohen asaj, derisa mjekët të mund të gjejnë një rrugëdalje nga gjendja e saj shëndetësore.