Ndryshimet në ligjin e pornografisë, shikuesit tashmë duhet të identifikohen për t’i parë ato

Qeveria britanike po sjell ligje të reja këtë vit që do të ndryshojë mënyrën se si njerëzit në Mbretërinë e Bashkuar shikojnë pornografinë online.

Duke filluar në prill, të gjitha vendet pornografike në Mbretërinë e Bashkuar do të duhet të ofrojnë kontrolle të identifikimit, duke dëshmuar se vetëm personat mbi 18 vjeç mund të hyjnë në faqen e internetit të tyre.

Vendet do të duhet të kërkojnë detajet e kartës së kreditit dhe dëshmi të tjera të moshës.

Nëse nuk përputhen, faqet pornografike mund të përballen me gjoba deri në 250.000 funte dhe do të bllokohen nga ofruesit e shërbimeve të internetit në Mbretërinë e Bashkuar.

Rregullat janë njoftuar nga ministri digjital Matt Hancock, i cili këtë javë solli aktin e ri të Ekonomisë Dixhitale.

Mindgeek, i cili drejton disa faqe të njohura pornografike, përfshirë Pornhub, RedTube dhe YouPorn, ka shprehur më parë mbështetje për kufizimet e moshës.

Në një deklaratë të vitit 2014, ata thanë:

“Zgjidhja më e mirë qëndron në një qasje shumë-shtresore në të cilën prindi merr rolin qendror”.