Ky është peshkaqeni më i madh në botë – Megalodon !

Është e vërtetë të thuhet se njerëzit i duan misteret dhe të pashpjeguarat, shkruan InfoKosova.

Imagjinoni një dëshirë për të pamundurën që të jetë e mundur dhe ajo që ju do përfundoni është një numër krijesash dhe fenomenesh që raportohen çdo vit.

Nga fantazmat tek monsters që jetojnë në pyll, njerëzit duken të obsesionuar për të provuar ose për të mohuar ekzistencën e të pashpjeguarve.

Në shumicën e rasteve, pala jonë logjike e di se është e gjitha qesharake, por ka një grimë besimi që na mban të hipnotizuar dhe duke shpresuar se është e vërtetë.

Shumica e krijesave dhe fenomeneve që ne bëhemi të obsesionuar shpesh bazohen në pak më shumë se për tregime popullore dhe për legjendat urbane.

Kjo është, nuk ka dëshmi të prekshme se një krijesë e caktuar ka ekzistuar përtej një historie të përfytyruar qindra apo mijëra vjet më parë.

Në këto raste, tregimet dhe ‘provat’ nxiten 100% nga imagjinatat tona.

Por, ç’të themi për monsters dhe krijesa që bazohen në fakte?

Ata mund të mos jenë të dukshme sot, por ka prova të forta shkencore dhe historike që tregojnë se ato ekzistonin shumë vite më parë.

Ky është rasti me legjendën Megalodon, një krijesë detare e fshehur në mister dhe ekzistenca e të cilave ushqehet pothuajse çdo vit nga një fokus i caktuar televiziv në “Javën e Peshkaqenëve”.

Siç sugjeron emri i tijë, Megalodoni ishte masiv dhe i është dhënë dashuria e publikut për të gjithë gjërat ‘peshkaqen’ është e kuptueshme pse ne jemi të obsesionuar me të.

Gjersa jetoi shumë kohë përpara se ndonjëri prej nesh të ishte rreth e qark, ka më shumë se disa njerëz që betohen se Megalodoni ende gjendet në thellësitë e oqeaneve të botës.

Mos vallë Megalodoni me të vërtetë ulet nën valët e sotme? /InfoKosova/

Shiko Videon: