Si deputete Nënshkruese e Pavarsisë së Kosovës mund të themi se kemi shpallur shtetin e Kosovës që 10 vite dhe për at ndihem shumë krenare me gjith koleget e mi.

Mirëpo sa kemi arritur të ndertojmë shtetin e Kosoves mbetet për të dëshiruar deri më tani kemi humbur 3 vite me demarkimin me Malin e Zi kemi kryer vetëm demarkimin me Maqedonin që deri më tani është dashur të kryhet edhe demarkimi me Serbinë.

Ne kemi humbur 3 vite duke mos arritur koncesus politik mes partive Shqiptare ku sot edhe deklaratat e partive serbe ne Kosovë tregojn haptas shtetë ndërtimin e Kosovës ata janë kundër votimit të demarkimit me Malin e Zi.

Përgjigjja është shumë e thjesht se një shtet ekziston së funksionuari kur ka demarkim me të gjitha shtetet fqinje.

Ne akoma skemi demarkim me Malin e Zi që uroj të mërkuren të votohet nga pala Shqiptare që ti tregojm BE-së dhe SHBA-së se ne jemi në përfunksionim të një shteti me kufijt e demarkum nga të gjitha vendet fqinjé demokratike.

Ne kemi akoma probleme me Serbinë ku pas përfundimit të demarkimit me Malin e Zi dhe Serbinë në të ardhmen e shpejte atëher edhe si Nënshkruese e Pavarsisë mund të them se kemi shtet për të ardhmen e shtetasve tanë me kufijt e demarkum në aspektin juridik dhe shteterorë

Nga deputetja Myzejene Selmani per ceshtjen e demarkacionit