Së fundmi thuhet se një dosje sekrete e KGB-së ka dalë në dritë.

Në këtë dosje, e cila kishte qenë sekrete shkruhet se gjatë një incidenti, që mbetet ende i paqartë një numër ushtarësh sovjetikë u shndërruan në gurë.

Data se kur ka ndodhur kjo gjë ende mbetet e paqartë, por mendohet të ketë ndodhur gjatë viteve 1970, apo në fillim të viteve 1980.

Po ashtu në këtë dosje shruhet se një objekt fluturues prej argjendi formë disku, u shfaq mbi një njësi ushtarake sovjetike që po stërvitej në Ukrainë, më pas mbi ushtarët ndodhi diçka e tmerrshme ata u shëndrruar në gurë të gjithë.

Më tej shkruhet:

“Papritur, një dritë verbuese u shfaq dhe ushtarët që u prekën nga shkëlqimi i saj.

Të 23 ushtarët, siç ishin u shëndërruan në shtylla guri.

Mbetetjet e tyre u dërguan në Moskë për kërkime.”

Nga ana tjetër mediat ruse nuk e hedhin poshtë se e gjitha, kjo histori mund të jetë një trrillim nga shërbimi serkret rus.