Këta janë ministrat e paprekshem

Qeveria Rama 2 do të ketë 11 ministri dhe dy ministra Shteti

Në përbërjen e Qeverisë Rama 2 do të ketë 50% burra dhe 50% gra.

Detyrën e zv/kryeministres e merr Senida Mesi, deputete e qarkut të Shkodrës, e cila duket se është risia kryesore e kabinetit qeveritar, ndërsa shumë prej ministrave rikonfirmohen.

“Struktura e Qeverisë do të ndryshojë, do të kemi një qeveri më të vogël”, është shprehur Rama

Kryeministri – Edi Rama

Zv/Kryeministrja – Senida Meksi, deputetja e Shkodrës

Ministër Shteti për Shqiptarët jashtë kufijve – Pandeli Majko

Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrësve – Sonila Qato

Ministria e Shëndetësisë- Olgerta Manastriliu

Ministria e Brendshme – Fatmir Xhafaj

Ministër i Drejtësisë – Etilda Gjonaj

Ministria e Financave dhe Ministria e Ekonomisë – Arben Ahmetaj

Ministria e Bujqesie dhe Zhvillimit Rural- Niko Peleshi

Ministria e Jashtme – Ditmir Bushati

Ministria Mbrojtjes – Olta Xhaçka

Ministria e Kulturës- Mirela Kumbaro

Ministër i Arsimit dhe Rinisë- Lindita Nikolla

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjetikes- Damian Gjiknuri

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit- Blendi Klosi.