Stan Dragoti është regjisori dhe producenti hollivudian me prejardhje shqiptare

Është bërë e ditur se Dragoti ka ndërruar jetë në moshën 86 vjeçare në Los Angelos, Kalifornia.

Ai ka lindur me 4 tetor të vitit 1932 në Nju Jork e që shquhet për rolet e tij të shumta, madje njihet edhe si njeriu që ka ‘shembur’ muret e Hollivudit.

Me origjinë shqiptare Stan vjen nga qyteti i lashtë i Tepelenës, i cili ka shfaqur talentin e tij qysh nga fëmijëria. Edhe pse ishte në Nju Jork, Stan kishte treguar se është shqiptar.