Kur u lancua për herë të parë aplikacioni “Hey Siri”, pati një përdorim shumë të gjerë nga shumë nga përdorues të iOS dhe iPhone.

Të gjithë përdoruesit duhet të dinë të përfitojnë nga ky aplikacion i cili aktivizon ndihmësin dixhital sapo ti thuash diçka.

Një mangësi e sigurisë në këtë aplikacion është në dërgimin e lehtë të mesazheve në drejtim të një përdoruesi të cilit i keni kontaktet.

Si aplikacion është lancuar në iPhone 4 në vitin 2011.

Teknologjia mund të jetë shumë e dobishme për gjëra të tilla si vendosja e alarmeve dhe kontrollet e tjera për të cilat i ke të nevojshme, por gjithashtu nuk duhen lënë pa përmendur edhe manipulimet që mund të ndodhin për qëllime të zymta.

Përdoruesit mund t’i drejtojnë Sirit një mesazh ose një telefonatë edhe pse iPhone i tyre mund të jetë i mbyllur. Për shembull përdoruesit mund t’i kërkojnë Sirit që të telefonojë numrin e fundit që ka telefonuar në aparatin celular.

Dështimi qëndron në faktin se viti n e kaluar u zbulua se Siri ishte në gjendje të lexonte njoftimet tuaja të fshehura edhe kur pajisja juaj aparat celular do të ishte i fikur.