Fëmijët më të fuqishëm në botë !

Kur mendojmë për forcën dhe aftësinë fizike është e lehtë të përfytyrojmë një numër të madh të sporteve dhe aktorëve të famshëm të filmit që na shoqërojnë me këto karakteristika, shkruan InfoKosova.

Çdo tifoz i futbollit mund të listojë një mori atletësh që posedojnë forcë të konsiderueshme që shfaqet çdo javë në TV në të gjithë botën.

Ata me një interes të fuqishëm për forcën gjithashtu janë të njohur me garat e ndërtimit të trupit të cilat i shohin garuesit për ndërtimin e masës së muskujve dhe tonin përmes heqjes së peshës së madhe.

Arnold Schwarzenegger dhe Lou Ferrigno (aka origjinal Incredible Hulk) janë ndoshta dy nga ndërtuesit më legjendar të trupit që u bënë ikona e forcës në vitet 1970.

Ky imazh u zgjerua më tej gjatë viteve 1980, pasi të dy morën rolet që vepruan duke theksuar madhësinë dhe forcën e tyre.

Larg nga fusha e lojës dhe nga baza e konkurrencës, shfaqjet televizive dhe filmat vazhdojnë të na japin një mori personash që janë padyshim të fortë.

Aktori Tom Hardy u ngrit në mënyrë të shkëlqyeshme për të rritur fuqinë e tij në jetën reale dhe më e rëndësishmja, në ekran kur ai portretizoi Bane, kundërshtari i Batman në The Dark Knight Rises.

Ata që janë të varur nga Game of Thrones e dinë se kush është Mali dhe ndoshta e di se njeriu që luan atë karakter, Hafthor Bjornsson, është një ngritës peshash që vendos rekord në jetën reale.

Ndërsa është një fushë e dominuar nga burrat, tema e njerëzve më të fortë janë duke parë një kontribut gjithnjë e në rritje të grave.

Ndërtimi i trupit femëror është duke u bërë gjithnjë e më popullor dhe fluksi i grave mundësish në WWE është rritur ndjeshëm gjatë dekadës së fundit.

Po, ‘më e forta në botë’ e bën shumicën dërrmuese të njerëzve të mendojnë për të rriturit, siç është Arnold Schwarzenegger, kur përpiqemi të përfytyrojmë se si duket ‘forca’.

Sidoqoftë, të rriturit nuk janë të vetmit që marrin vëmendje kur bëhet fjalë për forcën fizike.

Fëmijët, nga foshnjat deri te adoleshentët e hershëm, kanë kapur disa tituj gjatë viteve për shfaqjen e masës dhe forcës së pabesueshme të muskujve.

Në përgjithësi është e rrallë të flitet për fëmijët kur flitet për “më të fuqishmit në botë”, sepse ato zakonisht janë të vogla, të dobëta dhe shumë të gjata për t’u zhvilluar plotësisht.

Përveç kësaj, ndërsa shumica e fëmijëve thjesht nuk mund ose nuk duan të kthehen në mini Hulk, shumica e të rriturve mendojnë se është e papërshtatshme për fëmijët që të bëjnë peshëngritje të rëndë, ndërsa ata janë ende në zhvillim.

Sidoqoftë, ka një numër të vogël fëmijësh që kanë demonstruar forcë dhe aftësi të jashtëzakonshme – përtej fëmijëve të tjerë të moshës së tyre.

Video në vijim do tju njoh me 10 nga fëmijët më të fortë në botë.

Nga çrregullimet gjenetike për të jetuar në kultura ose familje që vendosin një vlerë të lartë të imazhit të trupit dhe forcës, këta fëmijë demonstrojnë forcë mbresëlënëse fizike.

Përpara jush do të gjeni foshnja dhe të vegjël, 9 vjeç dhe 14 vjeç – të gjithë me forcë dhe aftësi më të madhe se shumica e të rriturve./InfoKosova/

Për më shumë shiko Videon më poshtë: