Miliona gaforre të kuqe kanë pushtuar plazhet e Oqeanit Indian dhe kanë mbyllur rrugët pasi ata kthehen në xhungël pas sezonit të çiftëzimit

Gaforret janë aq të shumta në numër sa mund të shihen edhe në Google Earth dhe duket si një lumë gjaku që lëviz ngadalë nëpër ishullin e largët në Oqeanin Indian.

Migrimi fillon në fillim të sezonit të lagësht në tetor ose nëntor, kur gaforret femra vënë vezët e tyre në breg dhe fillojnë udhëtimin e tyre të kthimit derisa vezët futen në ujë si larva.

Krijesat e vogla i shëndrruan plazhet e kuq derisa të lidheshin me të rriturit.

Katër vjet më vonë gaforret janë të gatshëm të bëjnë migrimin e tyre në plazh për t’u bashkuar dhe për të filluar ciklin e jetës nga e para.

Të gjitha fazat e migracionit janë atraksione turistike të njohura me vizitorët që i kalojnë udhëtimet e tyre për të parë pamjen unike.