Sipas policisë, një fermer i cili humbi jetën teksa po ushqente bagëtitë e tij, dyshohet të jetë marrë nëpër këmbë nga vetë kafshët.

Ngjarja ndodhi në Groombridge të Anglisë ku trupi u gjet në fushë bashkë më lopët dhe viçat nga një ortak i tij.

64 vjeçari Stephen Sandys, u shpall i vdekur mbrëmjen e së premtes.

Autoritetet shprehen se nuk kanë dyshime të tjera për ngjarjen, përveç faktit se i moshuari mund të jetë shkelur nga gjëja e gjallë.

Në fushën e kullotës, gjithashtu ndodhej dhe një dem 9 vjeçar shumë agresiv, i cili mendohet të jetë shkaktari i ngjarjes.

Unioni i Fermerëve u shpreh se: “Rrethanat e vdekjes së të moshuarit janë të rralla për një fermer.

Bagëtitë mund të kenë sjellje të paparashikueshme, por kjo racë zakonisht është e urtë dhe e lehtë për tu kontrolluar.”