Avokati kosovar Arianit Koci, është i pari avokat që ka pranuar zyrtarisht akreditimin nga Gjykata Speciale për të punuar në këtë institucion, duke mbrojtur të akuzuarit potencial të kësaj Gjykate.

Koci ka konfirmuar se ai i ka kaluar të gjitha fazat dhe procedurat e nevojshme dhe se tani ka marrë edhe akreditimin nga kjo Gjykatë.

“Po unë kam kaluar të gjitha procedurat, dhe kam pranuar akreditimin. Tani zyrtarisht unë mund të fillojë punën në Hagë” ka thënë Koci.

Akreditimi i avokatëve të kësaj Gjykate janë një hap tutje funksionalizimit të tërësishëm të kësaj Gjykate.

Tashmë ligjërisht avokatet e akredituar mund të nisin punën në lëndë të ndryshme.

Ndërsa aktakuzat e para  proceduralisht,  gjithsesi duhet të hapen brenda këtij viti.