Çdo ditë, amerikanët ndërveprojnë me një numër të kompanive të teknologjisë që kanë qasje në kontaktet tona, vendndodhjen tonë dhe informacionin tonë të kartës së kreditit. Amerikanët thonë se ata i besojnë Facebook me këto të dhëna, së paku deri tani.

Rreth 56 për qind e amerikanëve thanë se i besojnë Facebook të paktën me informacionet e tyre personale nga të gjitha kompanitë më të mëdha të teknologjisë, sipas një sondazhi SurveyMonkey / Recode

Të anketuarve iu kërkua të zgjedhin midis Amazon, Apple, Facebook, Google, Lyft, Microsoft, Netflix, Tesla, Twitter, Snap dhe Uber. Njëzetë për qind nuk përzgjodhën asnjë nga të mësipërmet.

Ky mosbesim ka qenë një lajm i keq për Facebook, kompani kjo që është përfshirë në polemika pas dhënies së të dhënave të të përdoruesve të tyre tek Cambridge Analytica. CEO i saj Mark Zuckerberg po dëshmon para Kongresit sot lidhur me atë se si trajton informacionin e përdoruesve.